”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.” (1 Mosebok 1:1)

”Utan tro är det omöjligt att behaga Gud, för den som kommer till Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom.” (Hebreerbrevet 11:6)

”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” (Johannesevangeliet 3:16)

”… Han (Gud) är inte långt borta från någon enda av oss. För i honom är det vi lever, rör oss och är till.” (Apostlagärningarna 17:27-28)

”Alla har syndat och saknar härligheten från Gud…” (Romarbrevet 3:23)

”Syndens lön är döden men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre. (Romarbrevet 6:23)

”Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” (Johannesevangeliet 1:11-12)

”Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade Herren på honom.” (Jesaja 53:6)

”Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus (Jesus) dog för oss medan vi ännu var syndare.” (Romarbrevet 5:8)

”Så led också Kristus en gång för våra synder. Rättfärdig led han i orättfärdigas ställe, för att föra oss till Gud.” (1 Petrus brev 3:18)

”Den som tror och blir döpt ska bli frälst”. (Markusevangeliet 16:16)

”Gud har själv sagt: Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig.” (Hebréerbrevet 13:5)

”Jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som ska komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.” (Romarbrevet 8:38-39)

”Bli Guds efterföljare, ni som är hans älskade barn. Och lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utgett sig själv för oss som offergåva…”(Efesierbrevet 5:1-2)

”Själv försöker jag i allt foga mig efter alla och söker inte mitt eget bästa utan de mångas, att de ska bli frälsta. Följ mitt exempel liksom jag följer Kristi exempel.” (Första Korintierbrevet 10:33-11:1)

”Vi tackar alltid Gud för er alla när vi nämner er i våra böner, för inför vår Gud och Fader tänker vi ständigt på er gärning i tron, ert arbete i kärleken och er uthållighet i hoppet till vår Herre Jesus Kristus. Vi vet att ni bröder, Guds älskade, är utvalda av Gud. För vårt evangelium kom till er inte bara i ord utan i kraft och den helige Ande och gav full visshet. Ni vet ju hur vi uppträdde bland er och vad vi gjorde för er. Och ni blev våra efterföljare, ja, Herrens, när ni mitt under svåra lidanden tog emot ordet med den glädje som den helige Ande ger. Så har ni blivit ett föredöme för alla troende i Makedonien och i Achaia. Från er har Herrens ord gett eko, inte bara i Makedonien och Achaia, utan överallt har er tro på Gud blivit känd…” (Första Tessalonikerbrevet 1:2-8)