En allmän kommentar, som inte har med något särskilt inlägg att göra, kan du skriva längst ner på sidan. Det går också bra att skicka epost via det här formuläret.

Observera att din epost i vanlig ordning hamnar i min inkorg. Om du vill att jag ska ta bort den därifrån (efter ett eventuellt svar) kan du klicka bort medgivandet för lagring i rutan nedan. Detta för att följa den nya personuppgiftsförordning som gäller inom EU från 25 maj 2018.

 

Jag kan inte utlova svar på alla kommentarer, men jag läser och tar till mig. Positiv respons blir jag förstås glad över, och all sådan uppmuntran tackar jag för. Även konstruktiv kritik är välkommen. Högst prioritet har dock direkta, ärlig frågor. Sådana försöker jag alltid besvara efter bästa förmåga.

7 tankar på “Kontakt”

 1. Hej…tack för sidan…skulle dock vilja tipsa/lägga till när det gäller att det som du skrivit inte finns några spår ifrån uttåget osv. Jag vill tipsa om Lennart Möller (forskare på karolinska tror jag att han är) som letat och funnit att det finns massor av spår. Ett tips är att gå och lyssna på honom….mycket intressant. Finns även en bok som han skrivit”The exodus case”. Tyvärr är den bara på engelska. Nu går ju inte vägen till Jesus genom denna vetskap…men vill ändå lägga till detta som ”bevis” om det är vad man söker/ Tack Guds frid Robert. L

  1. Hej Robert, och tack för din kommentar!

   På sidan ”Är Bibeln Guds ord?”, som jag antar att din kommentar gäller, skriver jag så här:

   ”… Hur vet vi att vi letat på rätt ställen? Uppenbarligen gör vi ofta inte det, något som blivit tydligt under senare år när arkeologer faktiskt hittar mer och mer som bekräftar Bibelns version av historien. Generellt kan vi säga att mycket av den bibelkritik som cirkulerar idag bygger på gammal forskning och är inte längre relevant.”

   Detta täcker in det du nämner. Jag vill inte gå in i mer detaljer än så, mer än att jag sedan refererar till en annan arkeolog som gång på gång sett att Bibelns historiebeskrivning stämmer. Utifrån det får var och en söka själv.

   Texten på sidan är för övrigt uppbyggd så att argument och motargument ska mötas. När jag först skriver att det inte finns några bevis är det alltså ”den andra sidans” argument jag plockar fram. Sen kommer mitt motargument — men alltså utan att gå in för djupt på detaljer.

   Guds frid,
   Lars

 2. Ramlade in på den här siten av en ren tillfällighet. Stapplar själv fram i min kristna vandring. Ibland trillar jag, ibland blir jag bokstavligt nedslagen och liggande men brukar ändå kunna kravla mig upp innan gong-gongen slår. Funderar också på vad allt tjänar till, meningen och så. Life is a bitch and then you die, som någon skrev.

  1. Ja, livet kan vara väldigt tufft. Det vet jag själv. Men vad är alternativet till att vandra genom ”tåredalen” tillsammans med den som känner både vägen och mina smärtor, och som lovat att allt blir bra till slut? Att gå igenom samma elände ensam? I think not! Så tänker jag… Eller som Petrus sa: ”Herre, till vem skulle vi gå?”

   Gud välsigne och bevare oss!
   Lars

 3. Hej Lars! Glädjande att se att du har återupptagit ditt bloggande igen! 🙂 Du skriver bra och mycket intressant!
  Länkar gärna vidare till din blogg. Gud välsigne dig!

 4. Guds frid !
  Nu tidigt på morgonen var jag hungrig på andlig mat, självklart har jag min Bibel här vid mig, men det är underbart och så uppmuntrande att få höra andra hur de tror, varför de tror och vad de har kommit fram till. Jag tycker att din hemsida är otroligt bra och mycket lärorikt.
  Guds rika välsignelser till dig och din familj.
  Mvh. Juan Carlos Díaz.

 5. Hej Lars,

  och AMEN och var så välsignad i ditt arbete.
  FInt. Ville bara skicka dig en liten hälsning och uppmuntran om hur värdefullt det är du skriver/gör.
  Och som syskon får vi vara uppmuntrare till uppmuntrare 🙂
  Så:
  2 Thessalonikerbrevet 2:16-17
  Svenska Folkbibeln (SFB)
  Må vår Herre Jesus Kristus själv och Gud, vår Fader, som har älskat oss och i sin nåd gett oss evig tröst och gott hopp, uppmuntra era hjärtan och styrka er till allt gott i ord och gärning.

  In His love & grace have a very blessed Christmas!

  / Karolin Kristin Baesch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.