Om du läst Varför just kristen? bör du ha fått en aning om vad jag menar med att hitta hem i den kristna tron. Att det är så mycket mer än bara rätta teorier och förnuftiga beslut. Vi kan ha kunskap som rena fakta, men vi kan också veta saker i hjärtat eller ha en magkänsla som inte går att förklara – för att använda vanligt bildspråk. Den som någon gång känt av skillnaden vet säkert vad jag menar.

Om nu Gud är vår Skapare och den som älskar och längtar efter oss, då borde det väl vara självklart för oss att se och förstå det? Vi borde springa honom till mötes! Men det är ju inte riktigt så enkelt, det ligger alldeles för mycket bråte i vägen. Vi har blivit felinformerade och missledda. Vi har råkat ut för övergrepp och blivit bittra. Vi har på olika vägar tappat den tro vi eventuellt haft och kan inte längre höra vem det är som ropar på oss. Vi har förlorat orienteringen.

Och så kämpar vi då för att finna mening i livet utan att blanda in Gud. Ofta går det bra, när vi lever under någorlunda goda omständigheter och får vara friska. Men det är bräckligt, oerhört bräckligt. Bara en tunn hinna skiljer oss i varje stund från total katastrof. Vi tror att det är så det måste vara, och vi försöker att inte tänka på det.

Men livet var inte avsett att vara en ständig balansakt på randen till katastrof. Livet var tänkt att levas i en harmonisk och trygg gemenskap med Gud själv. Detta är själva meningen med det! Och det finns en väg tillbaka dit – även om vi aldrig får se den totala upprättelsen i den här tiden. Det finns, för att använda ett misshandlat och missförstått ord, frälsning för oss!

Är du beredd att fortsätta utforska denna väg? Läs vidare här då:

Kristen tro – The Basics
Du som känner att du skulle behöva ta allt det här med Gud och Jesus från början hittar ”grundkursen” här. I den finns också en fotnot om Gud och kön. Viktig läsning kanske, för dig som tänker på sådant.

En kraft som gör skillnad!
Mycket i vårt sökande handlar om kraft och upplevelser. Vi behöver självklart kraft för att klara av vår vardag, men vi dras också till det mer spektakulära. Det är lätt att luras med häftiga upplevelser! Frågan är hur den kraft visar sig som verkligen gör skillnad.

Besviken?
Ett sorgligt faktum är att många av oss farit illa i kristna sammanhang. Jag har redan berört möjliga orsaker till detta i Kyrkans två ansikten.  Är du en av dem som har dåliga erfarenheter – eller som blivit besvikna på Gud? Då är detta för dig!

Himmel och helvete – vad ska vi tro?
Grundläggande begrepp i kristen tro som vi helt enkelt inte kommer förbi. Idén om helvetet är kanske den mest frånstötande i vår tid. Finns det ändå? Och i så fall, hur ska vi förstå det?

Tre steg till Gud …
För dig som känner dig redo att närma dig Gud, eller som bara vill veta mer om hur Bibeln beskriver problemen och deras lösning. Kort sagt: hur du enligt kristen tro kommer i kontakt med livets källa!

Finns det andra vägar?
En rubrik som får tala för sig själv…